Heliantha

Vaderland x Blue Hors Hotline
2020 june - mare
Fokker: Stobbenhoeve
Rider: N/A

 

Aansprekende jaarling met een mooi front en mega uphill bewegen. Veulen beschikt over drie zeer goede gangen met een goed achterbeengebruik. Tevens heeft zij een enorm goed karakter!

Heliantha komt uit de Duits gefokte Verb. pr. St Highlight G. Een stam waarin veel sportpaarden van verschillende leeftijden en niveau's terug te vinden zijn en een stam die nog volop bezig is met fokkerij. De moeder van Highlight is M (Duitsland) dressuur geklasseerd. De halfbroer (v. Sir Donnerhall) van Highlight loopt inmiddels succesvol Lichte Tour. De volle zus hiervan was veilingtopper (€300.000) op voorjaarsveiling in Vechta. De halfzus (v. San Amour) van Highlight is inmiddels St. pr. St. en wordt ingezet voor de fokkerij. Tevens komen er meerdere directe sportpaarden uit deze lijn, waaronder het Grand Prix paard Fleur en S geklasseerde springpaarden Lady Marmelade en Zanzara. die in de subtop mee lopen (DLD). Ook fokt de Olympische Amazone Elisabeth Max-Theurer (moeder Victoria Max-Theurer) met inmiddels een een dochter van de halfzus van Highlight. Deze nakomelingen zijn nog jong.

Een dochter van Furstenball loopt op M/Z niveau in Duitsland. Een andere dochter van Valverde is verkocht aan een ruiter in Portugal, ook deze merrie zal straks de sport ingaan.