Leandro H

Henkie x Rockefeller van de Zelm x Grosso Z

- 1e premie veulenkeuring, uitnodiging kampioenskeuring
- AES goedgekeurd 2019
- M1 geklasseerd op 5 jarige leeftijd

- WFFS: Negatief

Rider: Jodhi Kroezen

 

 

2016 - Z1 - Gelded

Fokker: Stobbenhoeve

Leandro H is een eerlijke en betrouwbare hengst in de omgang. De stap is zuiver en zeer goed van ruimte. De draf is gedragen en goed van ruimte en toont veel vermogen tot verzamelen. De galop is bergop, krachtig met veel ruimte en balans. Leandro H heeft een aansprekend front, beweegt bergop en heeft een goede zelfhouding. Leandro H is vrij van Jazz, Flemmingh en Ferro bloed en kan onder meer voor bloedspreiding zorgen binnen de dressuurfokkerij.
Leandro H wist als veulen op de Dag van het Gelders Paard het publiek al te overtuigen met een 1e plaats en 1e premie.
Moeder Uforie gefokt uit de Reina (Burga) stam merrielijn 8 fokfamilie 60 waaruit de goedgekeurde hengsten Metall, Johnson, Sultan, Eros en de sportmerrie Reine B komen. In de moederlijn vinden we o.a. Sport en Keur merries terug.
Moedersvader Rockefeller van de Zelm is Grand Prix. Onder meer in het ZZ-licht, ZZ-zwaar en in de Lichte Tour werd hij Nederlands kampioen.
Vader Henkie werd veulenkampioen en tevens verrichtingskampioen. Henkie behaalde in een 2e plaats tijdens kwalificatieproef WK Young Dressage Horses voor 6-jarige dressuurpaarden. Overal 8e plaats WK Young Dressage Horses Ermelo voor 6-jarige dressuurpaarden.
In 2017 op het W.K. in Ermelo was Henkie met een 6e plaats in de Finale het beste Nederlandse paard bij de 5-jarige dressuurpaarden.
Henkie heeft meerdere selecties van het WK traject gewonnen, is winnaar van de hengstencompetitie klasse M in Kronenberg en werd 2e in de hengstencompetitie in de klasse M in Zuidbroek.